website security
U bent bezoeker: 40441

Klassenfoto PWA 1968-1969 brugklas A toegevoegd

Menu


Startpagina Organisatie Waar woonde jij? Overnachtingen De school Foto album Gastenboek Brieven & Reacties Sponsoren Links De Waakvlam Nieuwsbrief Zeven Actueel
Facebook ONS Facebook PWA Twitter pagina

Sponsoren

Ook u kunt ons sponseren en hier vermeld staan.

Het lied "de Waakvlam" dat op de achtergrond speelt kan via de pagina de Waakvlam Aan en Uit gezet worden.

Organisatie

Naam:Lucia van der Veeken
Functie:Ledenadministratie en financiën Duitsland
Nieuwsbrief
Beroep: Administratief Medewerkster
Wonende:Zeven
Contact:lucia @ onspwa.nl
Scholen:ONS & PWA
Periode:met korte onderbrekingen sinds 1966

Van 1966 / 1969 woonde ik met mijn ouders in Zeven aan de Breslauer Straße en zat ik op de Oranje Nassauschool. Eerst bij het park, daarna nog 2 jaar in een paar "noodlokalen" aan de Gauß-Schule, waar nu mijn dochter op zit.
Van 1972 / 1977 woonde ik op Am Rehmenfeld en bezocht ik in die tijd de PWA, alweer bij het park. Hier behaalde ik mijn Mavo-diploma; daarna ben ik een jaar in Rotterdam geweest om een opleiding bij Instituut Schoevers te volgen. Bij gebrek aan werk heb ik het laatste jaar op een duitse school gezeten.
De tijd in Duitsland kenmerkt zich door Holland Huis-Disko; films op de kazerne;
schoolreisjes; majorettekorps; het Zevener Freibad; schaatsen bij de kazerne; platen en make-up kopen bij de WZZ en het was de tijd zonder nederlandse Top-40. Het was de tijd van verpakt brood uit Nederland, 1 x per week gehaald bij de Cadi.
Tegen het einde van de duitsland-periode werd het rijbewijs gehaald en werden de wegen naar de discos onveilig gemaakt. Heel wat kilometertjes afgetuft in mijn kevertje naar Ta-Töff; Wehldorf en Karlshöfen.
Ik ben in 1981 teruggekeerd naar Duitsland; heb nu een zoon en een dochter. De oudste rijdt nu naar de discos waar zijn moeder jarengeleden ook de zaterdagen doorbracht. De jongste woont bij mij en vermaakt zich nu ook op plekjes die haar moeder dierbaar waren. (En hiermee bedoel ik niet de school; maar het park, de Eisdiele etc).
Vanaf 1981 heb ik gewerkt bij Assurantiekantoor Lemmens; daarna bij Polis Kring Zeven, toen een paar jaartjes ertussenuit geweest vanwege de kinderen en sinds 2000 werk ik weer in de verzekeringen, ditmaal bij een duitse firma.
De reunies van 2006 en 2007 waren erg geslaagd, vandaar dat ik graag mee wil werken om een succesvolle reunie te gaan realiseren.
Naam:Loes van Velzen
Functie:Ledenadministratie en financiën Nederland
Beroep:Kinderopvang
Wonende:Heerhugowaard
Contact:loes @ onspwa.nl
Scholen:ONS & PWA
Periode:1966-1969 / 1971-1975

Ik heb op de Oranje Nassauschool gezeten van 1966 t/m 1969, klas 3 t/m 6.
We woonden toen aan de Breslauerstrasse 8 o/r.
Na deze periode zijn we verhuisd naar 's Hertogenbosch.
In 1971 zijn we naar Zeven terug gekomen en heb daar t/m 1975 op de P.W.A de Mavo afgemaakt.
Het jaar 1976 heb ik door gebracht bij Schuhaus Wichern aan de Langestrasse te Zeven.
We woonden toen Am Rehmenfeld 29.
Een aantal jaren was ik lid van het Nederlands Tamboer & Majorettekorps, wat ik met heel veel plezier heb gedaan.
De periode in Zeven heeft bij mij een geweldige indruk achter gelaten en staat nog steeds in mijn geheugen gegrift.
Reünie 2006 was een enorm succes en heb toen mijn medewerking verleend met het opsporen van namen bij de desbetreffende klassenfoto's.
De reünie van 2007 was voor mij, ondanks de geringe opkomst, heel geslaagd.
Daarom heb ik mij bij het afscheid meteen op gegeven, om de komende reünie mede te organiseren.
Naam:Louis van Velzen
Functie:Ledenadministratie en financiën Nederland
Beroep:Burgerambtenaar bij het Ministerie van Defensie
Wonende:Noord Scharwoude
Contact:louis @ onspwa.nl
Scholen:ONS & PWA
Periode:1966-1969 / 1971-1975

41 jaar geleden kwam ik als jongetje van zeven jaar oud ik in de Breßlauerstrasse 8 o/r wonen. Na drie jaar Oranje Nassau School verhuisden wij naar 's-Hertogenbosch om na twee jaar weer terug te keren naar Am Rehmenfeld 29. Na de 6e klas kwam ik als onschuldig jongetje in de Brugklas van de PWA en heb deze t/m Mavo 3 mogen volgen.
Zeven heeft nog steeds een plaatsje in mijn hart, en als ik hieraan terugdenk krijg ik visioenen van Holland Huis, droppings vanuit drie-tonners, kelderfeestjes, Freibad, filmzaal kazerne, KMT, PMT, HMT, Nederlands Tamboer en Majorettenkorps, Avond Vierdaagse, mijn eerste biertje bij Florian (tegenover het eerste Holland Huis).
Ook behoor ik tot de generatie die de finale van het Wereld Kampioenschap Voetbal tussen Nederland en Duitsland van 1974 nog bewust hebt meegemaakt, en wel wonende in Zeven.
Inmiddels heb ik geleerd hier mee om te gaan en ik heb e.e.a. kunnen relativeren. Kortom een onvergetelijke tijd waar ik nog vaak aan terug denk.
De laatste twee reünies zijn zo goed bevallen dat ik het nog wel een aantal keer wil overdoen. Ik hoop dat jullie er net zo over denken. Ik hoop er veel van jullie te ontmoeten en ik denk dat we met z'n alle in staat moeten zijn om ze er in Zeven er aan te helpen herinneren dat er ooit veel Hollanders gewoond hebben.
Naam:Christian Klems
Functie:Onderhoud website
Fotobeheer
Klassenlijsten
Beroep:Electronisch assistent.
Wonende:Nijkerk
Contact:christian @ onspwa.nl
Scholen:PWA
Periode:1970-1975

Van 1970 tot en met 1975 heb ik met mijn ouders, broer en zus op Am Rehmenfeld 111 in Zeven gewoond. Ik heb in deze periode op de PWA gezeten. Daar begonnen in de brugklas en met het Mavo 4 diploma de school verlaten.
Mijn ouders hebben tot 1975 in Zeven gewoond en ikzelf ben najaar 1974 vast vooruit gegaan naar Nederland om daar mijn studie te vervolgen.
Veel gebeurtenissen uit Zeven zijn me bij gebleven, omdat die jaren zeer veel indruk op me gemaakt hebben.
Voor de reunie van 2006 heb ik meegewerkt aan het opsporen van oudleerlingen.
Dit was ook de reden waarom ik naar de reunie van 2007 ben gegaan en me aangemeld heb als mede-organisator voor de reunie.