website security
U bent bezoeker: 41101

Klassenfoto PWA 1968-1969 brugklas A toegevoegd

Menu


Startpagina Organisatie Waar woonde jij? Overnachtingen De school Foto album Gastenboek Brieven & Reacties Sponsoren Links De Waakvlam Nieuwsbrief Zeven Actueel
Facebook ONS Facebook PWA Twitter pagina

Brieven & Reacties


Ruud Witte Herman in t Hof Albert Lohof Ton van Rijnderhoff

Brieven & Reacties


Beste jongelui

Ja, jongelui, want ook al zijn sommigen van jullie niet meer zo piepjong, ons scheidt toch minstens 1 generatie. Inhalen kunnen jullie me echt niet.
Alweer een bijeenkomst in Seedorf, alweer nostalgie. Waarom trekt Seedorf nog steeds en zelfs meer nu kazerne Seedorf tot de geschiedenis behoort?
Terugblikkend kan ik alleen maar zeggen dat de jaren in Zeven - voor mij vanaf 1975 - heel bijzonder zijn geweest. Zo'n kleine gemeenschap met zijn eigen regels en wetten wijkt volledig af van wat je in Nederland aantreft. Daar ben je na schooltijd anoniem, je kunt een ander zijn, je hebt vrienden en kennissen die je tijdens lessen en pauzes niet tegenkomt. In Zeven was dat anders. Tijdens de schooltijden, maar ook daarna trof je dezelfde mensen aan. Iedereen kende jou en jij kende iedereen. En dan leefde je ook nog in het buitenland, in een Nederlandse enclave. Zoiets heeft een enorme inpact op je hele leven. Dat gold voor volwassenen en nog meer voor jullie. Het was kleinschalig en daardoor juist beschermend; je kon je veilig voelen.
Voorbij zijn die jaren en dat is ook goed zo. Het leven gaat verder en jullie hebben allemaal je eigen plek veroverd. Toch is het leuk af en toe terug te blikken, je af te vragen wat er van deze of gene geworden is. En dan brengt zo'n weekend je terug in die goeie ouwe tijd.
Daarom vind ik het jammer dat ik er niet bij aanwezig kan zijn.
Sinds ik gepensioneerd ben, breng ik mijn dagen afwisselend in Duitsland en Hongarije door. Wij hebben ook in Hongarije een huis en wijngaarden en daar hebben wij natuurlijk veel te doen. Om de zes weken wisselen wij van land. Alleen van november tot maart zijn wij hoofdzakelijk in Wistedt met een onderbreking van 4 weken Amerika waar onze zoon woont. Ik maak wijn, ik schrijf leerboeken Nederlands voor Duitsers, golf in Duitsland, maak gebruik van de geneeskrachtige heetwaterbaden in Hongarije, leer Hongaars, kortom ik verveel me geen moment. Ik heb eigenlijk tijd tekort om al die leuke dingen te doen.
Ik wens jullie veel plezier in Zeven en zal in Szakadat het glas op jullie heffen en in gedachten bij jullie zijn.
Het ga jullie goed.

Ruud Witte